Sommarbrev 

Hej alla medlemmar                               Juni 2023

Nu har sommaren smugit sig in med värme och bad. Semestern närmar sig med stormsteg. Ridskolan har slutat för terminen och v 27–29 är ridskolan helt stängd och personal och hästar har en välförtjänt semester. Under den tiden svaras det bara på mailen sporadiskt. Det finns platser kvar på olika aktiviteter v 30 det är bara att maila ridskolan så kollar vi på det. Även privatryttare med egna hästar är välkomna.

Ridlektioner

Ridskolan går nu in i period 3 och fakturorna för den perioden kommer mejlas ut under sommaren, det är för fakturan veckorna 32–41. Sedan kommer den en till faktura för veckorna 42–51 under hösten. Glöm inte att du kan delbetala fakturorna bara man säger till i förväg.  Ska man inte ha sin plats kvar på ridskolan ber vi att man säger upp sin plats innan den 7/7 annars får man betala 4 veckors uppsägningstid på den fakturan man får. För att få godkända avbokningar dvs. godkända för att senare användas till igenridning, krävs det att du avbokar innan 14:00 på vardagar och 9:00 på lördagar via mailen. Man kan alltid avboka tidigare än detta. Vid återbud senare än kl. 14.00 önskar vi ändå att du lämnar återbud så vi vid behov kan fördela om hästarna. Igenridning bokas via kontoret om det finns lediga platser i grupperna. Det är en fördel på vår ridskola att man kan rida igen om det finns platser i grupperna och att hästarna kan gå. Om man avbokar sin igenridningstid är den förbrukad. Dyker man inte upp är den också förbrukad. Du har väl sett vårt erbjudande om att rida en lektion till i veckan till hösten, v 32–41 får man 25 % rabatt. Då ska man rida en ordinarie ridlektion och en extra. Finns på vår hemsida och facebook för att se. Ridskolan börjar igen den 5/8.

Trygg ridsport

Under vårterminen har ridklubben jobbat med ett projekt genom Sisu, Trygg ridsport. Där har man tagit fram policyer och en handlingsplan för at klubben ska bli en så säker miljö som det går att spendera sin fritid i.

Personal

När ridskolan börjar igen kommer allt att se ut som vanligt. Elisabeth, Anna och Cia kommer att jobba som vanligt som ridlärare. Det känns bra att kunna ha samma personal efter ett par år med personalombyten. Äntligen har vi hittat en stabil personalstyrka.

Tävlingsverksamheten

Tävlingsverksamheten kommer under hösten att ha en tävling i dressyr, där både ponnyer och hästar är välkomna. På våra större tävlingar kan man hjälpa till som funktionär så går det lättare och snabbare för alla och du kan samla funktionärspoäng som du kan använda 2025. Vi kommer också att anordna klubbtävlingar i dressyr och hoppning några gånger under höstterminen.

Hästarna på ridskolan

Tänk på att följa vår säkerhetspolicy som du kan hitta på våran hemsida. Detta är båda så att hästar och människor på vår anläggning har det bra och för att vi vill att man ska känna sig trygg och säker här. Till hösten kommer vi tyvärr att sälja Dave då han behöver komma till ett mindre hem med en ryttare. Han är en superfin, frisk ponny som är väldigt snäll, men behöver ha en ryttare som vet vad han gillar vid ridning och inte. Detta innebär att vi kommer att köpa in en c alt d ponny till hösten. Resterande hästar kommer att vara kvar. Dock är det ju djur det handlar om och ibland kan saker och hända som är bortanför våran kontroll.

Ridhuset

Nu är vi inne på sommarhyran för ridhuset. Faktura på sommarkort fås genom att man maila till rk.finspang@telia.com och meddelar vilken häst det gäller. Engångshyra swishas till 1234993093 märkt med anläggningshyra. Tänk på att om du tränar för en tränare på vår anläggning ingår inte ridhuskort i tränarens avgifter utan du som rider måste betala in dom pengarna direkt till klubben. Ser vi att det inte kommer in några betalningar kan man bli avstängd ifrån klubbens anläggning och tränaren får inte komma hitt.     

Försäljningar

Under hösten kommer vi att sälja en omgång till med New body och Sportlotten kommer att komma till sen hösten. Sedan får vi se om vi kan hitta på något rolig försäljning till jul.

Skogsröjet 2–3/8

Under dessa datum har klubben möjlighet att tjäna extra pengar genom att ställa upp som funktionärer på skogsröjet. Det är inkomst till klubben som alla över 18 kan hjälpa till med, man behöver inte kunna något om hästar. Gillar man musik så är det ett plus. Vill man veta mer eller bara vet att man kan hjälpa till så kan man maila Anna Ströberg direkt på anna.stroberg@gmail.com

60 års jubileum

Den 7/7 kommer klubben att anordna 60 år jubileum för klubben. Vi kommer att vara på klubben och ha en trevlig kväll med middag, tal och dans. Har du några ideèr eller vill vara delaktigt på något vis så hör av er till Pernilla och Viktoria Höög eller Isabell Hellerstedt. Inbjudan kommer under sommaren.

Gräsroten

Genom Gräsroten delar Svenska Spel-koncernen ut 50 miljoner till ungdomsidrotten varje år. Självklart är det gratis. Du kan hjälpa till så att Rkf får en del av potten genom att gå in på länken https://www.svenskaspel.se/grasroten/forening/18666-rk-finspang

Facebook, Instagram, hemsidan, ryttarkamraterna.se

Titta gärna in på våra sociala medier. Där läggs många av våra arrangemang upp. Där kan du också få svar på många av dina frågor. Vi har även nu ett Instagramkonton, @ryttarkamraternafinspang.

Ha en rolig och varm sommar så ses vi igen v 32.

Elisabeth Svedemark, Ridskolechef.