Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Betalningsinformation


Betalningsinformation

Betalningsinformation för ridabonnemang på Rkf

Ryttarkamraterna Finspång är en ideell förening som ägs av oss medlemmar. Vi är ca 350 medlemmar i olika åldrar och på olika nivåer i våran ridning. På ridskolan rider ca 155 elever varje vecka på våra ordinarie ridlektioner. Vi har även privatlektioner dagtid, ridning för funktionshindrade och olika andra aktiviteter. Vi har 15 st ridskolehästar hästar och vid behov lånar vi in någon privathäst. På anläggningen står också 23 privathästar i två olika stall. Vi har 5 st anställda för att sköta anläggning, stall, hästar och ridlärare för att kunna bedriva ridundervisning. Alla våra ridlärare har lång erfarenhet av hästar och att ha lektioner och är själva aktiva ryttare som kontinuerligt deltar på fortbildning samt på annan relevant kompetensutveckling.

Anläggningen hyr vi av Finspångs kommun och vi står för viss drift och underhåll av anläggningen. Vår fantastiska caféverksamhet drivs helt och hållet av ideell kraft av er ridande på ridskolan. Likasom våra stallvärdar som finns i stallet för att hjälpa till och visa alla tillrätta. Det finns alltså ingen privat ägare som tar ut någon vinst. Det är vi medlemmar som är ägare. Eventuellt överskott går direkt tillbaka till verksamheten för att utveckla den och göra den bättre för våra medlemmar. Vi anordnar olika försäljningar per år som hjälper till att hålla nere våra kostnader.

 

Våra priser baseras på de kostnader vi har för att producera våra ridlektioner. Så som foder, löner, hovslagare, strö, veterinär, försäkring, vatten och el. Lektionspriser är beräknade på att alla ska rida på sin ordinarie tid varje vecka. Kan du inte rida din lektion har vi ändå samma kostnad för hästar, personal och anläggning. En bestämd dag och tid i veckan är reserverad för dig. Ditt ridabonnemang är personligt och kan inte överlåtas. Du kan alltså inte skaffa ersättare då du inte själv kan rida. Det finns möjlighet att rida varannan vecka vid plats i grupperna. Som ideell förening är vi beroende av insatser från våra medlemmar på olika sätt t.ex. i cafét, funktionär vid tävlingar, sponsring, fixar dagar och teknisk hjälp. Vill och kan du vara med att bidra till att utveckla vår ridklubb kontakta Elisabeth, ridskolechef eller någon i styrelsen (kontaktuppgifter finns på vår hemsida). Föreningen drivs av en styrelse som väljs på årsmötet varje år av medlemmarna.

 

Betalningsvillkor

När du börjar rida hos oss har du möjligheten att prova två veckor och betala kontant, Swish eller få det på faktura. Dessa två veckor i följd är provridning och ska du inte rida efter dessa två veckor meddela kontoret genom att skicka ett mail på This is a mailto link. Efter de två prov gångerna kommer du att få skriva på ett abonnemang som ges ut av din ridlärare eller så hittar du det på våran hemsida. Efter dessa två veckor skickas en faktura på de resterande gångerna som period är på till den adress som du angav vid anmälan. Prov gångerna är till för att du ska få möjlighet att känna om ridgruppen passar dig och dina önskemål. Under dessa veckor har ridläraren även möjlighet att avgöra om gruppen är i rätt nivå för dig. För att våra elever ska ha möjlighet att utvecklas i sin ridning samt trivas i sin ridgrupp är det viktigt för oss att det blir rätt grupp för dig som är ny elev hos oss. Detsamma gäller även dig som redan rider hos oss och vill byta grupp. Varje abonnemangsperiod är fristående men löper vidare om inte någon uppsägning sker inför nästa abonnemang. Alla abonnemang betalas i förskott. Det är mycket viktigt att säga upp sitt abonnemang i tid om du har för avsikt att inte rida nästkommande period senast 4 veckor innan periodens slut, uppsägningstid. Detta för att vi ska kunna planera vår verksamhet och kunna meddela alla eventuella ändringar inför nästa abonnemang.

 

Uppsägning av abonnemang

Om du inte säger upp ditt abonnemang löper det på. Du har 4 veckors uppsägningstid. Säger du inte upp abonnemanget har du förbundit dig att betala minst fyra veckor till. Utebliven betalning av faktura gäller alltså inte som uppsägning. Uppsägning sker endast via mail till This is a mailto link. All betalning för abonnemang sker via faktura som mailas ut till dig, önskar du pappersfaktura via brev tillkommer en administrationsavgift på 50 kronor.

 

Abonnemangsperioder  

Vi delar in året i fyra betalningsperioder med ca nio-tolv lektionstillfällen per period varav en gång är teori/clinicar per period. Sommarlovet startar vecka efter midsommar och höstterminen startar runt vecka 32. Alla information när ridskolan slutar och börjar uppdateras på hemsidan och på Facebook. Vid skollov är det ridning som vanligt dock se föregående angående sommarlov, förutom vid jullov. Det är inga lektioner pingstafton midsommarafton, julafton, nyårsafton och röda dagar. Ridning som vanlig skärtorsdagen, trettondagsafton, påskafton, valborgsmässoafton.

 

Längre sjukfrånvaro

Vid sjukfrånvaro längre än fyra veckor återbetalas innestående avgift till dig mot läkarintyg och ridskolan förbehåller sig rätten att ge platsen till annan ridande under tiden du är borta. Om du har en längre sjukskrivningsperiod än fyra veckor och vill behålla din plats finns det möjlighet att rida igen de tillfällena vid ett senare tillfälle.

Priser

Medlemsavgift: junior (t.o.m. 21 år) 320 kr, senior 420 kr och familj 700 kr. Betalas per kalenderår. Övrig information av ridpriser se våran prislista,

Övrig information

Godkänd ridhjälm med knäppt hakband ska bäras vid all ridning på Rkf:s anläggning. För dig som inte har egen ridhjälm går det bra att låna en av våra. Vi rekommenderar att man använder hjälm vid all hantering av hästar. Vid ledning av häst ute skall hjälm alltid bäras. Vi rekommenderar att alla barn och ungdomar bär skyddsväst även i stallet och vid all ridning. Vi har som regel att alla ryttare upp till 18 år ska bära skyddsväst vid all hoppning. På Miniriders och märke 1 måste du som förälder leda ditt barn på lektion om ridläraren tycker det är nödvändigt. Ridskolan kan inte tillgodose en ledare. Tänk på att hästar är stora och barn är små. Så hjälp ditt barn med dennes fritidsintresse både i stallet och på ridlektion.  

Abonnemangsryttare ska ha betalat medlemsavgiften och ridavgiften för innevarande period för att få deltaga i ridundervisningen. Medlemmar som betalat medlemsavgiften är olycksfallsförsäkrade genom Folksam, för att se försäkringsvillkoren gå in på följande länk https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/ridsport/idrottsforsakring

 Varmt välkommen att börja rida på våran ridskola.

Uppdaterad: 11 OKT 2018 14:29 Skribent: Elisabeth Svedemark
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
RK Finspång - Ridsport
Torstorps Gård
61234 Finspång

Kontakt:
Tel: 012214767
E-post: This is a mailto link...

Se all info