Olycksfallsförsäkring

Kollektiv olycksfallsförsäkring för medlemmar genom SVRF och Folksam

Du som är medlem i en förening som ingår i Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring hos Folksam. Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när du rider och är framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
• enskild ridning och träning.
• direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Den försäkring som tidigare ingick i tävlingslicensen har ersatts av den nya gemensamma olycksfallsförsäkringen med bättre villkor

Så anmäler du en skada
Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada? Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport

Grundförsäkringar för föreningar
Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas föreningar och förbund automatiskt av "RF:s Grundförsäkring" som är tecknad i Folksam och betald av RF.

Som namnet på försäkringen anger ger den ett grundskydd för föreningen. Det ankommer dock på styrelsen att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Notera t ex att denna försäkring inte omfattar föreningens egendom.

Detta ingår i grundförsäkringen:
Ansvarsförsäkring
Förmögenhetsbrottsförsäkring
Rättsskyddsförsäkring
Patientförsäkring
Olycksfall- och krisförsäkring för ideella ledare, domare och funktionärer

Via länken kan du läsa mer.

Uppdaterad: 23 FEB 2018 20:02
Skribent: Elisabeth Svedemark
Epost: Adressen Gömd

Vill du avboka din ridtid eller andra frågor ring kontoret: 0122-147 67 eller mobilnummer 070 1476711